Riik müüs büroohoone suurärimeeste firmale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas on Efteni suurim omanik.
Viljar Arakas on Efteni suurim omanik. Foto: Peeter Langovits

Eesti suurärimeeste investeerimisfirma Eften Capital ostis täna büroohoone Tallinna kesklinnas Lõkke tänavas, mida Riigi Kinnisvara AS (RKAS) oli müüa üritanud enam kui aasta aega.

Lõkke 4 büroohoone on just sedasorti ärikinnisvara, millele Eesti ettevõtjaile kuuluv investeerimisfirma keskendub: valmis ja töötav objekt, kus rahavoog on tagatud pikemaajaliste üürilepingutega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Me oleme selle maja rahavoos kindlad, meie tänane olukord turul ongi, et me pigem investeerime rentnikesse kui kinnisvarasse,» ütles Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Hoone 38 miljoni kroonise ostuhinna teenib Eften kümnendiga tagasi isegi juhul, kui järgmise kümne aasta keskmine rendihind jääb alla saja krooni ruutmeetrist.

«Aktuaalse kaamera» andmetel pidas 38 miljoni kroonist müügihinda liialt madalaks ka RKAS, kuid poliitikutelt tulnud käsk müüa hoone maha ükskõik, millise hinnaga. EfTeni pakkumine oli paarikümne ostuhuvilise seas kõrgeim.

«Müügiplaan on seotud sellega et RKAS investeerib väga palju ja lihtsam on realiseerida mittevajalikke objekte ja selle arvelt teostada investeeringuid, ehk investeeringu teostamiseks on praegu sobiv aeg,» rääkis RKASi haldusdirektor Elari Udam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles