Jaano Vink: ehitusturu raskused pole läbi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon Internationali juht Jaano Vink.
Nordecon Internationali juht Jaano Vink. Foto: Peeter Langovits

Nordeconi juhi Jaano Vingi arvates on statistikaameti märgatud languse kerge vähenemine ehitusturul pigem sesoonset laadi, sest suve hakul tuleb igal aastal tööd juurde.

«Väikesed protsendikõikumised siin suurt rolli ei mängi.» leidis Jaano Vink. «Talve saabudes kukub ehitusturg taas, teades näiteks, et teetööd peatuvad kevadeni.»

«Eesti ehitusturu maht langeb tõenäoliselt veel ka kogu järgmise aasta, mis tähendab, et tööd on vähe ja mahud tõmbuvad kokku. Hinnad muidugi enam langeda ei saa.»

Välisturule suunatud ehitajate mõningases edus Vink ei kahtle. «Tean väikemajade ehitajat, kes võttis 9 inimest tööle. Muidugi on ka tööjõukulud ja tootmiskulud nüüd tagasihoidlikumad,» märkis ta.

«Ühesõnaga - ärge muretsege, kohe läheb jälle halvemaks,» muigas Jaano Vink. «Pikemas trendis on Eesti ehitusturu suund allapoole, kuigi kaldenurk peaks olema väiksem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles