Eamets: kui euro käib üle jõu, tuleks seda tunnistada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Raul Eamets.
Professor Raul Eamets. Foto: Peeter Langovits

Kui valitsus ei suuda eelarvet piisavalt kärpida, tuleks selgelt välja öelda, et euro kasutuselevõtt lükkub edasi, märkis Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets.

Eesti Pank avaldas täna majanduskommentaari, milles soovitas valitsusel parandada selle aasta eelarvet veel 2,5-3 miljardi krooni võrra ning seda pigem tulusid suurendades kui kulusid kärpides, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kolmemiljardist kärbet peab keskpanga president Andres Lipstok võimalikuks, öeldes, et täna ei ole rong veel läinud.

Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets andis aga mõista, et olukord võib olla veidi kehvem kui Eesti Pank välja ütleb. «See on Eesti Panga tänane ja eilne stiil, et väga otse asju ei öelda,» sõnas ta.

Rahandusministeeriumilt oodatakse homme palju negatiivsemat prognoosi, millega koos võivad ka lõplikult kaduda lootused võtta 2011. aastal kasutusele euro.

«Kui majanduslangus tuleb suurem praegu väljaöeldust, siis ma kardan, /.../ et tuleks ausalt välja öelda, et peame eurole ülemineku edasi lükkama,» rääkis Eamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles