Soome riik eelistab Air Balticut

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Air Baltic

Läti lennukompanii Air Baltic võitis Soome riigi korraldatud hanke ning hakkab järgmise kolme aasta jooksul Soome riigiasutuste töötajaid Tallinna lennutama.

Peale Tallinna hakkavad Soome riigiteenistujad alates 1. septembrist Air Balticuga lendama veel Moskvasse, Peterburi, Riiga, Stavangeri ja Vilniusse, lisaks sellele teenindatakse reisijaid liinidel Tampere-Zürich ning Turu-Pariis, teatas lennuettevõte.

Air Balticu teenuseid hakkavad kasutama Soome parlamendi-, valitsuse- ja ministeeriumiliikmed, politsei ja relvajõud, presidendi kabineti töötajad, riiklike õppeasutuste ja ülikoolide, haiglate, lastehoolekandeasutuste ning mitmete teiste riigiasutuste töötajad.

Air Balticu äridirektori Tero Taskila sõnul näitab Air Balticu teenuste eelistamine Tallinna-Helsingi liinil Riia lennujaama transiidiühenduse usaldusväärsust.

«Näiteks on see on aidanud eestlastel jõuda suurlinnadesse nagu Berliin, Amsterdam, Brüssel, Ateena, Kiiev, Moskva ja Dušanbe,» märkis Taskila.

Soomes teenindab Air Baltic lennujaamu Helsingis, Tamperes, Turus, Oulus ning Kuopios, pakkudes ühendust sihtkohtadesse Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Vahemere regioonis ning endistes Nõukogude Liidu riikides.

Alates 1. oktoobrist hakkab Air Baltic lendama Tallinna-Turu liinil, mis on firma esimene Eesti-Soome vaheline ühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles