Paet: näpuga näitamine ei vii asja edasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb (vasakul) ja Urmas Paet.
Alexander Stubb (vasakul) ja Urmas Paet. Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet ütles oma Soome kolleegi Aleksander Stubbi Balti riikide majandust puudutavaid väljaütlemisi kommenteerides, et näpuga näitamine ei vii kuhugi ja selle asemel peaks ühiselt lahendusi otsima.


«See, millest Stubb rääkis, on vaid osa murest. Meie majandust mõjutab ju oluliselt ka Soome kui meie ühe olulisema eksportturu olukord, mis samuti kõvasti halvenenud on,» lausus Paet.

Ta lisas, et kui muretseda sisuliselt, siis tuleks seda teha kogu Läänemere piirkonna arengute ja riikidevaheliste loomulike seoste pärast. Majanduslangus on puudutanud kõvasti ka Soomet ja see omakorda meidki. «Suureks rõõmustamiseks pole põhjust ei kolmel Balti riigil ega ka Soomel,» nentis Paet.

Ta soovis meelde tuletada, et enne suurt langust oli Eesti majanduskasv väga kiire ja seetõttu on ka kukkumine valusam.

Ka ei tohiks tema sõnul Eestit Läti ja Leeduga ühte potti panna, sest olukord on igal pool erinev. «Need riigid, kes on rahalist abi vajanud, on ka seda saanud või saamas, pigem on nüüd vaja usalduse suurenemist, millele aga sellised negatiivsed avaldused sugugi kaasa ei aita,» sõnas Paet.

Soome majandus langes I kvartalis 7,6 protsenti, tööstustoodang vähenes I poolaastal 23 protsenti, eksport koguni üle 30 protsendi. Ka töötus on seal 2 protsendipunkti võrra kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles