Majanduslangus vähendab elektri müüki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Juulis müüs Eesti Energia kodumaisel turul 432 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat ehk 8,5 protsenti vähem kui aasta tagasi.



Ettevõtte teatel on kodumaise elektrienergia müügi languse põhjuseks jätkuv majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine Eestis. Lisaks mõjutas elektrimüüki negatiivselt 0,4 kraadi võrra kõrgem juuli välistemperatuur. Ilmastiku mõju välja jättes vähenes Eesti Energia elektrimüük Eestis ligikaudu 8 protsendi võrra.

Juulis müüs Eesti Energia äriklientidele 303 GWh elektrienergiat ehk 9,4 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi. Eesti Energia müük koduklientidele langes 8,3 protsenti. Koduklientide müüki mõjutas soojem ilm ning näitude etteteatamine ja võlgnevuste tasumine juunis
seoses 1. juulist aset leidnud käibemaksumäära tõusuga.

Eesti Energia müük võrguettevõtjatele oli 48 GWh, langedes möödunud aasta juuliga võrreldes 2,5 protsenti.

Eesti Energia juuli keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 514 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama aja keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 537 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük oli juulis 7,5 GWh, kahanedes 28,6 GWh võrra võrreldes 2008. aasta juuliga. Soojusenergia müügi languse peamiseks põhjuseks on konkurentsi tihenemine Tallinna soojusturul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles