Nordecon ehitab Lutheri kvartalisse uue kortermaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane elamu Lutheri kvartalis.
Tulevane elamu Lutheri kvartalis. Foto: Nordecon Ehitus.

Nordecon International AS tütarettevõte Nordecon Ehitus AS sõlmis lepingu Grove Invest OÜga uue kortermaja ehitamiseks Tallinnas Lutheri kvartalis Vana-Lõuna 39.


Tööde maksumus on ligikaudu 47 miljonit krooni ning maja valmib tuleva aasta novembris.


«Uue kortermaja ehitamine näitab, et meeleolu majanduskeskkonnas on paranemas,» lausus Nordecon Ehitus ASi juhatuse liige Avo Ambur. «Suur rõõm on alustada üle tüki aja jälle kortermaja ehitamist. Ehitustööd Lutheri kvartalis algavad juba augustis ning hoone on valmis järgmise aasta novembris. Kokku on rajatavas majas kolmel korrusel 51 korterit, lisaks on keldrikorrusel maa-alune parkla. Hoone ehitusmaht on kokku ca 7000 ruutmeetrit.»

Lutheri kvartali ajaloolisesse keskkonda ehitamine on Amburi sõnul väga vastutusrikas. «Lutheri kvartali hoonete kompleks on juba täna terviklik elukeskkond ning kõik olemasolevad hooned on arhitektuurimälestistena kaitse all,» tõdes Ambur.

«Nordecon Ehituse poolt rajatav tiib saab paiknema L-kujulisena kinnistu idapoolses osas. Valminuna see nii-öelda sulgeb kvartali ning teostub lõplikult kogu Lutheri kvartali kui terviku kontseptsioon. Rajatava hoonega saame tänapäevastele nõuetele vastava, kuid arhitektuuriliselt üle-eelmise sajandi lõpumiljöösse sobiva hoone,» märkis Grove Investi juhatuse liige Pjotr Sedin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles