Suurim väikeaktsionär: Telia Sonera tegi kehva pakkumise

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Telekomi suurim üksikisikust aktsionär Felix Laupmaa ütles e24-le, et ei kavatse vastu võtta ostupakkumist, sest selle hind on liiga madal.


«20 protsenti üle turuhinna on kehv pakkumine, Telia Sonera kasutab ära majanduskriisi,» lausus Laupmaa, kel on ligi 108 000 telekomi aktsiat. Eesti Telekomi aktsiaraamatu järgi on ta suurim üksikisikust aktsionär.

Laupmaa märkis, et 93 krooni aktsia eest on ikka väga halb pakkumine. Telekom on igal aastal häid dividende maksnud, mistõttu mõistlik oleks Laupmaa hinnangul hinnavahemik 120-150 krooni aktsia eest.

Laupmaa lisas, et ei müü isegi siis, kui valitsus peaks pakkumise vastu võtma. «Ma ei usu, et suured investorid nii rumalad oleks, et selle hinnaga müüvad,» lisas ta. Laupmaa tuletas meelde, et Telia Sonera on korduvalt püüdnud ettevõtet üle võtta, aga need pakkumised on olnud madala hinna pärast edutud.

Eesti riigil on praegu 33 346 464 Eesti Telekomi aktsiat. Need 93 krooniga müües teeniks 3,1 miljardit krooni. Eesti riigil ja Telia Soneral on kokku ligi 87,3 protsenti ettevõtte aktsiatest. Telia Sonera avalikustas esmaspäeva hommikul ülevõtupakkumise 93 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles