Telekomi müük ei too eurot Eestile lähemale

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas e24-le, et kaalub Eesti Telekomi ostupakkumist ja esitab oma ettepaneku valitsusele.


Samas kinnitas minister, et müügist teenitava rahaga saab küll riigikassa likviidsena hoida, kuid riigieelarve tasakaaluarvestusse see ei lähe. Seega Maastrichti kolmeprotsendise eelarvedefitsiidi nõuete täitmisel see abiks pole. Viimast vajab Eesti aga euroga liitumiseks.

«Me ei ole madalseisu ajal tõesti aktiivselt müügiga tegelenud, kuid ostupakkumised kaalume mõistagi läbi ja esitame tulemused valitsusele. Strateegilist põhjust riigi rahaga telekomiturul konkureerida pole,» ütles Ligi.

«Meie kaalutlused on pisut spetsiifilised. Oleme saanud aktsiatelt korralikke dividende, mis lähevad eelarve tulu- ehk tasakaaluarvestusse,» jätkas Ligi. «Müügitulu tasakaaluarvestusse ei lähe, mistõttu pakkumine peab olema hea. Likviidsuse seisukohalt on ka müügitulu abiks, kuid seda peab võrdlema alternatiividega.»

Eesti riigil on praegu 33 346 464 Eesti Telekomi aktsiat. Need 93 krooniga müües teeniks 3,1 miljardit krooni.

Enam kui 60 protsenti Eesti Telekomi aktsiatest on Telia Sonera käes. Viimane avalikustas esmaspäeva hommikul ülevõtupakkumise 93 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles