Vene saatkond rendib Tallinnalt imeodavalt korterit

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni saatkond Tallinna vanalinnas.
Vene Föderatsiooni saatkond Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas aadressil Kaarli puiestee 11-49 asub 73-ruutmeetrine korter, mida 1993. aastast, mil linnapea oli Jaak Tamm, rendib linnalt Vene saatkond hinnaga üks kroon ruutmeetri eest.


Kesklinna asevanem Jüri Lump ütles, et Tallinn on mitu korda püüdnud linnale kahjulikku lepingut lõpetada, kuid Vene saatkonnast on tulnud vastus, et Kaarli 11 ruumid anti saatkonnale rendile Eesti ja Venemaa riikidevahelise kokkuleppe kohaselt ning vastutasuks on Eesti saanud Moskvas mingi pinna enda omandisse, kirjutab Õhtuleht.

Linn on rääkinud mõistliku tasu maksmisest, kuid saatkond ei ole Lumpi sõnul nõus vastu tulema ja eeldab, et leping peaks jätkuma senisel kujul.

Eesti välisministeerium ei tea kunagisest leppest väidetavalt midagi, ent asja teeb kummaliseks see, et kui Tallinn kunagi Vene saatkonna poole pöördus ja korteri eest normaalset renti küsis, sekkus Eesti välisministeerium ja nõudis isetegevuse lõpetamist, teatades linnavalitsusele, et korter on saatkonna töötajate eluruum, millele laieneb Viini konventsioonist tulenevaid privileege ja immuniteete.

Küsimusele, kas need immuniteedid takistaksid Tallinna linnal ühepoolselt rendilepingut tühistamast või muutmast, vastas välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov eitavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles