Edgar Savisaar valiti Eesti mõjukaimaks majandusinimeseks

Aivar Reinap
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Eesti tipp- ja keskastmejuhid peavad mõjukaimaks inimeseks Eesti majanduses Edgar Savisaart, selgus TNS Emori läbi viidud küsitlusest.

Ajakirja Saldo tellimusel valminud uuringus nimetas mõjukaimaks majandusinimeseks majandus- ja kommunikatsiooniministrit ning Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart 13 protsenti vastanutest.

Savisaare sõnul on tipp- ja keskastme juhtide tunnustus temale kui Eesti majanduse kõige mõjukamale inimesele tegelikult tunnustus ministeeriumile. Ja eelkõige on see heakskiit kogu valitsuse majanduspoliitikale. Savisaare sõnul on ettevõtjad aru saanud, et nad on alati oodatud ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi uks on neile ikka lahti.

«Selline tunnustus näitab, et oleme oma reformide, seaduseloome ja -algatustega õigel teel,» ütles Savisaar. «Loomulikult on see mulle suur au, aga ennekõike ka suur vastutus.»

Savisaarele järgnesid suurärimehed Urmas Sõõrumaa ja Aadu Luukas. Neljandale kohale jõudis Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip.

Esikümnesse mahtusid veel Tallinki suuromanik Enn Pant, Kaubandus-Tööstuskoja juht ja Eesti Ehituse suuraktsionär Toomas Luman, Kalevi omanik Oliver Kruuda, Silmet Grupi aktsionär Tiit Vähi, Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas ja Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Võrreldes aastataguse küsitlusega, on Saldo mõjukate esikümnest välja kukkunud Hansapanga eksjuht Indrek Neivelt, Eesti Panga endine president Vahur Kraft, ekspeaminister Juhan Parts ning ettevõtjad Rein Kilk ja Oleg Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles