USA tööpuudus tõuseb taas üllatavalt järsult

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsija USAs.
Tööotsija USAs. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides on töötushüvitiste avalduste arv kahe viimase nädalaga üllatavalt kiiresti tõusnud, tööpuuduse jätkuv kasv ähvardab lükata taastumise majanduslikust madalseisust kaugemasse tulevikku.

Ühendriikide valitsuse teatel registreerus eelmisel nädalal esmase töötuna 15 000 inimest rohkem, kokku 576 000 ameeriklast, vahendab

Yahoo News

.

Enamik analüütikuid oli oodanud esmakordsete avalduste arvu langemist 550 000 tuhandele, pidades silmas, et eelnenud nädala näitaja oli 561 000 ja et 2007. aasta detsembris alanud majanduslangus näitas mõningasi paranemismärke.

Jätkuvalt kasvas ka töötushüvitist saavate ameeriklaste koguarv.

Märtsikuust alates oli esmaste töötuna registreerumiste arv 674 000 juurest pidevalt langenud, kuid asjatundjate sõnul peaks see näitaja tööturu stabiliseerumiseks jõudma 350 000 tasemele.

Valitsuse juulikuud puudutava ettekande järgi oli tööpuudus langenud 9,4 protsendini ja töökaotuste hulk kahanenud juunikuise 443 000 pealt 247 000ni.

President Barack Obama haaras tookord nendest tulemustest kinni, väitmaks, et tema administratsioon oli päästnud USA majanduse katastroofist ja et kõige hullem langus on ilmselt seljataga.

Mitmed analüütikud ennustavad aga juba augustikuuks kõrgemaid töötuse näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles