PRIA pakub puidutöötlejaile investeeringutoetust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutöötlejad saavad toetust.
Puidutöötlejad saavad toetust. Foto: Priit Simson

Puidulisi metsandussaaduseid töötlevad mikroettevõtted saavad alates 24. augustist esitada PRIA maakondlikesse teenindusbüroodesse taotlusi investeeringutoetuse saamiseks.


Eesti maaelu arengukava 2007-2013 meede «Metsandussaadustele lisandväärtuse andmise investeeringutoetus» võimaldab toetust saada mikroettevõtjatel, kes tegelevad puidu kui toormaterjali töötlemisega raiumisest kuni kuivatamiseni.

Toetusega hüvitatakse puidu töötlemise jaoks masina või seadme ostmist, automaatika ja IT-seadmete, samuti tarkvara soetamist ja paigaldamist, litsentsi, patendi või kasuliku mudeli ostmist ning leiutisele õiguskaitse taotlemist.

Paljud taotlejad sooviksid selle toetuse abil soetada ka seadmeid-masinaid termotöödeldud, hööveldatud, lihvitud või freesitud puidu valmistamiseks, ent selle jaoks toetust ei saa. Erandiks on vaid seadmed toorpuidust freespalgi tootmiseks.

Hüvitis võib ulatuda kuni pooleni abikõlbulikest kulutustest. Toetuste
summa ühe taotleja kohta võib programmperioodi jooksul ulatuda 3,1 miljoni kroonini. Raietehnika soetamiseks makstakse ühele taotlejale aastas kuni pool miljonit krooni.


Meetme eesmärk on toetada toorpuitu töötlevate mikroettevõtete konkurentsivõimelist arengut, soodustades innovaatilise ja uuendusliku tehnoloogia kasutuselevõttu ning toodete sortimendi laiendamist. Tänavuse taotlusvooru eelarve on 16,5 miljonit krooni. Mullu määras PRIA 20 taotlejale investeeringute hüvitiseks 18 miljonit krooni.

Toetustaotlusi võib esitada 24. augustist kuni 11. septembrini 2009 PRIA maakondlikes teenindusbüroodes. Taotlemiseks vajalikke vorme ja teavet saab PRIA kodulehelt.

PRIA on üheksa aasta jooksul vahendanud Eesti maaelu, põllumajanduse, kalanduse ja metsanduse toetuseks üle 15 miljardi krooni toetusi, tänavune toetuste eelarve on 4,65 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles