Tootjahinnd langesid juulis eelmise aastaga võrreldes

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: Priit Simson

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2009. aasta juulis võrreldes juuniga 0,5 protsenti ja langes võrreldes eelmise aasta juuliga 1,6 protsenti, teatab statistikaamet.


Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus puidutöötlemises ja metalltoodete tootmises. 2008. aasta juuliga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas ning langesid metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks 2009. aasta juulis võrreldes juuniga ei muutunud ja langes võrreldes eelmise aasta juuliga 5,4 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus metsanduses, toiduainete ja rõivatootmises ning hindade tõus tekstiilitootmises.

Impordihinnaindeks tõusis 2009. aasta juulis võrreldes juuniga 0,7 protsenti ja langes võrreldes eelmise aasta juuliga 7,7 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste hindade tõus, samuti põllumajandussaaduste, rõivaste ja jalatsite hindade langus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles