Soomlased värbavad eestlasi autojuhtideks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval kogunes Tallinna Maailmakaubanduskeskuse saali paarsada inimest, kes kõik lootsid Soome tööle pääseda.
Kolmapäeval kogunes Tallinna Maailmakaubanduskeskuse saali paarsada inimest, kes kõik lootsid Soome tööle pääseda. Foto: Mihkel Maripuu

Soome firma on kogunud Eestis sadu avaldusi auto- ja bussijuhtidelt, kes kõik on valmis alaliselt lahe taha tööle ja elama asuma. Töökoha saab neist aga vaid 15 õnnelikku.



Eestis on firma huvilisi kokku kutsunud lisaks Tallinnale Kuressaares, Pärnus ja Jõhvis. Kokku on ankeedi täitnud ligi 500 inimest. Samasugused kampaaniad käivad ka Lätis, Leedus ja Poolas.



Projekti juhtiv Timo Korhonen ütles, et otsitakse inimesi, kes on valmis koos perega alaliselt Soome elama asuma. Väljavalitud saavad vajaliku koolituse, kuid elamise peavad üldjuhul ise otsima.



Korhoneni sõnul otsitakse oskustega inimesi pikemaks ajaks. «Tegu on tulevikku vaatava projektiga, sest on ette näha, et tööjõuvajadus lähiaastail Soomes kasvab,» selgitas ta.



Palgast ei räägi


Palgast värbajad rääkida ei taha, kuid kinnitavad, et kõik käib Soome seaduste järgi. Täpne tasu ja muud tingimused selguvad tööandjaga läbi rääkides ja lepingut sõlmides.



«Kindlasti ei hakka eestlased teenima vähem kui soomlastest kolleegid, kõiki koheldakse võrdselt, tasu sõltub kogemustest ja oskustest,» lubas Korhonen.


Vajalike omadustena märkis ta klienditeenindamise oskust ja keelte valdamist. «Juhiluba ei pea olema, küll aga tahtmine seda tööd teha,» lausus ta. Väljaõpet ja kohanemist rahastab Euroopa Sotsiaalfond.



GK Yhtiöti tegevjuhi Vesa Koivula sõnul on käimasoleva immigratsiooniprojekti «Silta Suomeen» käigus plaanis neljast riigist värvata kokku 36 inimest, neist 15 Eestist. Tööpaigaks saab Helsingi ümber paiknev Uusimaa maakond.



Kolmapäeval Tallinna Maailmakaubanduskeskuse saali kogunenud paarisajale inimesele värvatavate arvu ei mainitud ja nõnda anti kõigile lootust.



Alfred Rattus (23) on olnud tööta juba pool aastat. Hiljaaegu lõpetas ta Tallinna Autobussikoondise juures bussijuhi kursused, kuid tööd ei saanud.



«Tulin, et saada infot Soomes töötamise kohta ja vedamise korral sinna ka elama minna. Tuleb igat võimalust kasutada,» lausus mees, kes oskab praegu vaid vene ja inglise keelt. Varem on ta lühikest aega töötanud Iirimaal.



Irina Daar (48) täitis ankeedi oma mehe Sergei eest, kes ei saanud ise kohale tulla. Ta on valmis mehega Soome minema, sest laps on juba suur. Tema mees on jaanuarist alates töötu ja ka naise enda töökoht pole kindel.



«Meil on laenud ja liisingud kaelas, ega muidu Eestist ära ei läheks,» kurtis Daar. Kuna ta on eesti keele selgeks õppinud, siis loodab ka soome keelega hakkama saada.



Juba kolm aastat Helsingis bussirooli keerav Kalju, kes ei soovinud oma täisnime lehes näha, oli Postimehelt värbamiskampaaniast kuuldes siiralt imestunud. Tema teada praegu vähemalt Helsingis bussijuhte ei vajata. «Kohta on raske saada ja kolme väikese rikkumisega lastakse kohe lahti,» lausus ta.



Soomlasi eelistatakse


Ka ei usu Kalju jutte võrdsest kohtlemisest: «Jah, tunnipalk on sama, aga soomlased saavad parema graafiku ning puhkepäevadel tööd, mis on topelt tasustatav, meie passime nädalalõppudel niisama,» tõdes ta.



Teiseks on uustulnukatel raske odavat üürikorterit leida ja Kalju teab eesti peresid, kus naine pole tööd leidnud. Ta ise saab kuus kätte umbes 27 000 krooni, kuid sellest ligikaudu 7000 kulub ühetoalise korteri üüri, elektri ja interneti peale.



Kui ta leiaks Eestis kindla töökoha, kus kuus 15 000 krooni kätte saaks, tuleks mees kohe Soomest ära. Paljusid hoiab seal tema sõnul kinni ka koondamiste laine, sest töötutele maksab Soome riik palju rohkem kui Eesti.



Töö Soomes


Soomes pakutavad töökohad:


•    autorongijuht


•    veoautojuht


•    bussijuht


•    taksojuht


•    laomees


•    mehaanik


Allikas: GL Grupp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles