PRIA: kalapüügi lõpetanud laevade kalurid saavad toetust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügilaev.
Kalapüügilaev. Foto: Raigo Pajula

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti teatel võivad püügitegevuse lõpetavate traallaevade kalurid taotleda PRIAst toetust kuni 156 466 krooni.

Euroopa Kalandusfondi sotsiaalmajandusliku meetme toetus on mõeldud nende kalalaevade laevaperede liikmetele, kes kaotavad koondamise tõttu töö utiliseeritud või sihtotstarvet muutnud laevadel.

Toetusesaaja peab olema püügi lõpetaval laeval töötanud vähemalt 12 kuud, pärast toetuse väljamaksmist ei tohi ta 12 kuu jooksul asuda tööle teise kalalaeva pardal ega tegelda kutselise kalapüügiga.

«See toetus puudutab nende kalalaevade meeskondi, mis kõrvaldatakse püügilt PRIA vahendusel saadava toetuse abil,» rõhutas PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilves. «Laeva utiliseerimiseks või sihtotstarbe muutmiseks määras PRIA tänavu toetused 19 traallaevale ja kahele kaugpüügilaevale, püügi lõpetamiseks on neil aega kaks aastat.»

Käesoleva taotlusvooru eelarves on kalurite sotsiaalmajanduslike toetuste maksmiseks raha 16,3 miljonit krooni. Kui nõuetele vastavaid taotlusi laekub suuremas summas, vähendab PRIA toetuse määra proportsionaalselt, jagades eelarve taotluste arvuga.

Euroopa Kalandusfondi meetmete ja Eesti riigi osaluse abil on Eesti kalandussektoril võimalus saada programmperioodil 2007-2013 toetusi 1,76 miljardi krooni ulatuses, tänavu on PRIA seitsme kuuga määranud 379,3 miljonit krooni kalandusfondi toetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles