Kreenholm koondab 300 töötajat

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Liis Treimann.

Narvas paiknev ja Rootsi Boras Wäfveri omanduses olev tekstiilitööstus Kreenholm on otsustanud täiendavalt koondada umbes 300 töötajat, jätkates tegevust ligikaudu 500 inimesega.

«Kuna oleme ära müünud osa äriüksusi, on meie käive langenud,» ütles Kreenholmi tehase peadirektor Kenneth Uddh. «Loomulikult on koondamise taga ka olukord Balti turul, mis langes eelmise aastaga võrreldes 11 protsenti.»

«Oleme otsustanud jätkata koduses majapidamises vajaminevate tekstiilitoodete ja erinevate funktsionaalsete toodetega, samuti kõikvõimalike päikesekardinate ja -kaitsete tootmisega,» selgitas Kenneth Uddh. «Koondamised puudutavadki kõiki ülejäänud valdkondi, kuna seal on meil probleeme mahtudega.»

«Oma edasises tegevuses tahame kindlasti säilitada oma kompetentsi pleegitamise, värvimise, trüki ja õmblemise osas,» ütles Uddh.

Uddh'i sõnul on Kreenholmil allesjäänud inimestega kõik vajalikud oskused ja võimalused prioriteetsete tootmisvaldkondade praegust tootmismahtu isegi kergelt ületada.

Eelmisel aastal koondas veel mõned aastad tagasi 4000 inimesele tööd andnud Kreenholm 900 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles