Swedbank vähendab Balti panganduse juhatust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Peeter Langovits

Swedbank ASi nõukogu kinnitas täna muudatused Balti panganduse juhatuses ja uue juhtimisstruktuuri, mille kohaselt väheneb septembrist juhatuse liikmete arv ning senised juhatuse liikmed Helo Meigas ning Aivo Adamson lähevad tööle Stockholmi.


Swedbanki Balti panganduse juhatus on alates 1. septembrist kuueliikmeline.
Juhatuse esimees on Balti panganduse juht Håkan Berg, juhatuse liikmed on Balti panganduse finantsdirektor Kristina Siimar, panga tegevdirektor Eestis Priit Perens, tegevdirektor Lätis Māris Mancinskis ja tegevdirektor Leedus Antanas Danys ning Balti äriarenduse divisjoni juht Giedrius Dusevičius. Ühtlasi kuuluvad alates 16. augustist Perens, Mancinskis ja Danys Swedbanki grupi juhtkonda.

«Tänavu aasta kevadel loodi grupi tasandil uus juhtimisstruktuur, et selgemalt ja tõhusamalt eristada nii strateegilisi kui ka igapäevaseid juhtimisvaldkondi. Sama praktikat järgime nüüdsest ka Balti panganduses, moodustades senisest väiksema liikmete arvuga seadusenõuetele vastava strateegilise ärifookusega juhatuse ja laiema tippjuhtkonna, mille tugifunktsioone esindavad juhid on liikmed grupiülestes riski-, personali-, kommunikatsioonijuhtimise ja õigusnõustamise meeskondades,» selgitas muudatuse põhjuseid Balti panganduse juht Håkan Berg.

«Samuti oleme alustanud analüüsiga optimaalse juriidilise struktuuri leidmiseks Baltikumi üksuse jaoks, mis valmib sel sügisel. Praegu on pangad Lätis ja Leedus Eesti äriühingu tütarettevõtted, mis ei ole kapitali juhtimise seisukohalt mõistlikem lahendus,» selgitas Berg Balti panganduse juhtimisstruktuuri tulevikuga seonduvat.

Balti panganduse senised juhatuse liikmed, personalidirektor Helo Meigas ja IT-direktor Aivo Adamson asuvad tööle tippjuhtidena Stockholmis, Swedbanki grupis ja loobusid uue ametikoha tõttu tööst Swedbank ASi juhatuse liikmena.

Helo Meigasest saab alates 1. septembrist Swedbanki rahvusvahelise panganduse finantsdirektor (CFO). Rahvusvaheline pangandus on üks kuuest Swedbanki strateegilisest ärivaldkonnast, hõlmates enda alla tegevuse Venemaal ja Ukrainas, harukontorid Norras, Taanis, Soomes, USAs ja Hiinas ning esinduse Jaapanis. Rahvusvahelise panganduse äriüksus on vastutav ka finantsinstitutsioonide ja väliskaubanduse finantseerimisega seotud kliendisuhete juhtimise eest.

Aivo Adamson töötab alates juuni keskpaigast Swedbank grupi ITs rakenduste ja infrastruktuuride valdkonna juhina. Tema peamine uus ülesanne on üldiste eesmärkide seadmine ja kokkulepete tegemine äripoolega ning infrastruktuuride ja rakenduste töö tagamine. Tänavu kevadel liideti tõhusama juhtimise eesmärgil uude kesksesse grupi infotehnoloogia üksusesse nii Rootsi kui ka Baltikumi IT-divisjonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles