Tallinn moodustab uue korterijärjekorra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalmajad Raadiku tänaval Lasnamäel.
Munitsipaalmajad Raadiku tänaval Lasnamäel. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus kuulutas äsja välja uue elamuehitusprogrammi ning tegi teatavaks ka kriteeriumid, mille alusel eluaseme hankimisel abi vajavaid inimesi korterijärjekorda võetakse.


Tallinna teine elamuehitusprogramm viiakse ellu aastatel 2009-2015 ning selle raames peaks linn juurde saama umbes tuhat munitsipaalkorterit.

«Need korterid lähevad esiteks noortele peredele, kus on alla 16-aastane laps ja vähemalt üks pereliikmetest on Tallinna elanikeregistris,» selgitas linnapea Edgar Savisaar uut elamuprogrammi tutvustanud pressikonverentsil.

Korterisoovija omandis ei tohi olla eluaset Tallinnas või Harjumaal. Korterite jagamisel arvestatakse ka ülalpeetavate arvu ning oluliseks kriteeriumiks on ka «Tallinna linnale vajalik töötaja. «Need on õed, lasteaiakasvatajad, õpetajad, kultuuritöötajad. Aga ka need, kes on ametlikult riigi palgal- politsei ja päästeameti töötajad. Sest nad teenindavad Tallinna linna,» lausus Savisaar.

«Me oleme selle programmi raames arvestanud korteri üürihinnaks 30 krooni ruutmeetri eest. Me oleme konsulteerinud mitme eksperdiga, kes on hinnanud praeguseks turuhinnaks umbes 38-40 krooni ruutmeetri eest. Kuna meie räägime soodustingimustel korterite üürimisest, siis meil kujuneb hinnaks 30 krooni ruutmeetri eest. Lepingutingimused näevad ette ka seda, et igal aastal on võimalik 20 protsendi ulatuses muuta üüri hinda sõltuvalt turuhinna muutumisest,» rääkis linnapea.

«Korterijärjekord tekib niimoodi, et 24. augustil hakkab linnavaraamet vastu võtma taotlusi ja neid võetakse vastu kuni 23. septembrini. Nende taotluste põhjal moodustub avalik järjekord,» lausus Savisaar.

Järjekorra moodustumisel võetakse aluseks nii ülalmainitud kriteeriumid, kui ka avalduse esitamise aeg. Järjekord saab olema täiesti avalik ning see pannakse hiljemalt 1. oktoobriks internetti üles. «See on ülelinnaline nimekiri, sest teise elamuehitusprogrammi korterite jaotamine hakkab toimuma mitte linnaosade kaupa, vaid ülelinnalises nimekirjas, nagu soovitas meile ka riigikontroll,» rääkis linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles