NCC ehitab Läänemaa suurima kaubanduskeskuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitatav ärikeskus.
Ehitatav ärikeskus. Foto: NCC Ehitus

NCC Ehitus ja Rannarootsi Ärikeskus sõlmisid lepingu kaubanduskeskuse rajamiseks Läänemaale, Haapsalu piirile Uuemõisa.


Rannarootsi keskuse ehitusmaksumus on 72,4 miljonit krooni ja see valmib 2010. aasta märtsis.

Läänemaa suurimasse ja moodsamasse kaubanduskeskusse tulevad Selveri supermarket, rõiva-, sisustus-, elektroonika-, optika-, spordi- ja ilutarvete kauplused ning kümned teised väiksemad kaubandus- ja teeninduspinnad. Traditsiooniliselt ei puudu keskusest ka meelelahutus- ja söögikohad. Keskuse parimaks teenindamiseks ehitatakse 400-kohaline autoparkla.

NCC Ehituse juhatuse esimehe Toomas Aagi sõnul on Rannarootsi kaubanduskeskuse ehitustellimuse näol tegemist viimase aja ühe suurima erasektori tellimusega ehitusturul. «Viimasel ajal on turul domineerinud valdavalt riigitellimused, uue kaubanduskeskuse ehitamine on esimene väike samm olukorra tasakaalustumise suunas,» ütles Aak.

«Oleme seadnud eesmärgiks luua Läänemaa nüüdisaegseim ostu- ja vaba aja veetmise koht,» ütles Rannarootsi Ärikeskuse juhatuse liige Marko Kull. Rajatavas ühekorruselises keskuses tuleb kokku 9 400 ruutmeetrit kaubanduspinda.

«Asukohavaliku tingis asjaolu, et Haapsalu linnas ei ole piisavalt vabu kinnistuid, kuhu sellise suurusega keskust koos vajalike parkimiskohtadega rajada. Seetõttu otsustasime linnäärse piirkonna kasuks, kuhu on hakanud koonduma ka mitmed teised suuremad ärid,» lisas Kull.

Rannarootsi keskuse on projekteerinud Nord Projekt AS.

NCC Ehitus AS on Põhjamaade ühe suurema ja vanema ehituskontserni NCC tütarfirma, mis on Eestis tegutsenud 12 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles