Läti valitsus toetab Air Balticu aktsiakapitali suurendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: SCANPIX

Läti valitsus kiitis täna heaks põhimõttelise plaani riikliku lennufirma Air Baltic aktsiakapitali suurendamiseks, ütles transpordiminister Kaspars Gerhards pärast valitsuskoosolekut ajakirjanikele.

Ministri sõnul antakse ettevõtte aktsiakapitali suurendamiseks välja konverteeritavad võlakirjad, mille ostab riigifirma Läti riiklik raadio- ja telekeskus (LVRTVC).

Gerhardsi sõnul säilitab riik LVRTVC kaudu 52-protsendilise osaluse Airbalticus. Tema sõnul ei ole riigieelarves vabasid vahendeid ettevõtte aktsiakapitali investeerimiseks, seega tehakse seda kaudselt LVRTVC kaudu.

Kapitali suurendamise määr ei ole veel teada, sest see lepitakse kokku kõnelustes Air Balticu, valitsuse ja LVRTVC vahel.

Air Balticu aktsiakapitali suurenemine on vajalik ettevõtte jätkuvaks arenguks, mida kasutatakse uute lennukite ostmiseks ja laenude tasumiseks. Ettevõtte tänavune ja järgmise aasta kasum investeeritakse firma aktsiakapitali. Air Baltic loodab selle aasta lõpuks teenida 12 miljonit latti kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles