SEB: II samba maksete jätkamise avaldusi laekub üle ootuste palju

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Holst
Indrek Holst Foto: Toomas Huik

Novembri lõpuni internetipangas või pangakontoris II pensionisamba maksete jätkamise avalduse esitamise võimalust kasutavate inimeste arv on ületanud pankade ootused.

«Eilse seisuga oli SEB vastu võtnud 9 326 teise samba jätkuavaldust ning huvi maksete jätkamise vastu on suurem, kui oskasime ette näha,» ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juht Indrek Holst. «1185 ehk ligikaudu 13 protsenti avaldustest on esitatud internetipanga kaudu.»

SEB uuring näitab, et II pensionifondi maksetega kavatseb jätkata kolmandik liitunutest, kolmandik ei soovi jätkata ning kolmandik ei ole otsust veel langetanud.

Swedbankis saab avaldusi hetkel teha vaid pangakontorites, internetipangas on toiming panga klientidele võimalik alates 1. oktoobrist.

«Üha enam inimesi eelistab oma igapäevaste pangatehingute tegemiseks kasutada elektroonilisi kanaleid,» ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. «Näiteks tehakse täna juba 97 protsenti tehingutest läbi meie e-kanalite.»

«See tähendab aga, et aktiivseim aeg avalduste esitamiseks on alles ees,» järeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles