GM allkirjastas Saabi müügilepingu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabi logo autokaupluse juures Californias.
Saabi logo autokaupluse juures Californias. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide autohiid General Motors jõudis kokkuleppele Saab Automobile müügis Koenigsegg Groupile enne selle aasta lõppu.


GM avalikustas müügi täpse aja täna, vahendas Taloussanomat.

Sportautosid tootva Koenigseggi nõukogu esimees Augie K. Fabela rääkis ajalehele Dagens Industri, et ettevõttel on Saabi ostmiseks vajalikust rahast puudu kolm miljardit Rootsi krooni.

Kokku peab Koenigsegg maksma Saabi eest 11 miljardit Rootsi krooni.

«Kui kõik oma kohale loksub, on see teretulnud uudiseks töölistele, Trollhättanile, kogu paikkonnale ja Rootsi autotööstusele,» kommenteeris riigisekretär Jöran Hägglund.

GMi tänase teate põhjal müüb autogigant Saabi täielikult maha. Varem oli oletatud, et GM soovib omale alles jätta väikse osa.

GM ja Saab kavatsevad siiski jätkata tehnilist koostööd.

Rootsi riik andis garantii Euroopa Investeerimispangast võetavale 600 miljoni dollari suurusele laenule.

Väike Koenigsegg toodab sportautosid, mis maksavad umbes miljon eurot tükk. Eelmisel aastal valmistas firma vastavalt tellimustele 18 taolist sõidukit.

Koenigseggi rajaja on Christian von Koenigsegg, kes tahtis pakkuda konkurentsi Bugattile ja Ferrarile. Briti majanduslehe The Financial Times andmetel kuulub pool firmast Norra miljonärile Bård Ekerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles