Savisaar: euroraha rakendamine parandab Tallinna ja kogu Eesti tööhõivet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroraha.
Euroraha. Foto: SCANPIX

Tallinna linna korraldatud eurorahade rakendamise seminaril rääkis linnapea Edgar Savisaar Eestile eraldatud toetusrahadest ja nende kasutamisest nii riigis kui pealinnas.


«Tänase seminariga tuleme me peaministrile appi, rääkides lähemalt pudelikaeltest euroraha teel. Asi on niivõrd tõsine, et kui protsess jätkub sama tempoga ja Vabariigi valitsus ei rakenda täiendavaid meetmeid olukorra radikaalseks parandamiseks, ähvardab Eestit tõsine oht jääda osast euromiljarditest lihtsalt ilma,» märkis Savisaar, teatas Raepress.

«Kogu Eesti ja ka Tallinna jätkusuutlik areng sõltub eriti praeguse sügava majanduskriisi ajal just eurovahendite olemasolust. Seda enam, et Tallinn saab käesoleva momendi seisuga arvestada kordades väiksema toetusega, kui esialgselt loodeti ja taotleti. Tallinna muutmiseks Euroopa tasemel elukeskkonnaga linnaks on Euroopa abirahade kasutamine hädavajalik, ja selleks oleme kavandanud mitmeid suurprojekte, mida Tallinna omavahenditest ei ole võimalik katta,» ütles linnapea.

«Struktuurivahendite rakendamine aitab raskes majandussituatsioonis tõhusalt parandada linna, aga ka terve Eesti tööhõivet - ainuüksi Ülemiste ristmiku ehitus annab otseselt või kaudselt tööd 500-1000 inimesele,» tõi Savisaar näite.

«Iga päev viivitust miljardite kasutuselevõtus tähendab sadu uusi töötuid. Tööpuudusel pole aga rahvust. Eestis ei ole enam kedagi, kelle tuttavate hulgas poleks töötuid. Ükskõik, kas eestikeelses Kagu-Eestis või venekeelses Kirde-Eestis, pealinn Tallinnast rääkimata. Usun, et see taust ergastab meie kõigi meeli õigete lahenduste leidmiseks,» innustas Savisaar seminaril osalejaid rääkima asjast ja leidma konstruktiivseid lahendusi euroraha pudelikaelte likvideerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles