Taara maksumust märgitakse nüüd tähtedega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taara maksumus märgitakse nüüdsest tähtedega A, B, C ja D.
Taara maksumus märgitakse nüüdsest tähtedega A, B, C ja D. Foto: OÜ Eesti Pandipakend

Eesti Pandipakend teatas, et edaspidi märgitakse tagatisraha suurus pakenditele numbri asemel tähtedega. Märgistust A, B, C või D kandvad pudelid-purgid on juba ka poelettidele ilmunud.

A tähendab, et tegu on plastist ühekorrapakendiga mahuga kuni 0,5 liitrit ja selle eest saab 50 senti. Märk B on suurematel plastpudelitel, mille väärtus on üks kroon.

Metallist purgid kannavad märki C, mis tähendab 50 senti. Klaasist pudelite märgiks on D ja tagatisraha suurus üks kroon.

Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Peeter Raal ütles, et sellise märgistuse kasutuselevõtuks on mitmeid põhjusi.

«Esmalt võimaldab niinimetatud ABCD-märgistus vajadusel muuta tagatisraha suurust nii tootjate kui ka tarbijate jaoks paindlikumalt ning märksa väiksema aja- ja rahakuluga.»

«Teisalt, kui Eesti läheb üle Euroopa Liidu ühisrahale euro, puudub vajadus taas kord pakendite etikette muuta. Sellist märgistust on Euroopa Liidus edukalt rakendatud näiteks ka Taani pandipakendisüsteemis,» rääkis Raal.

Sel aastal võivad tootjad turule lasta nii uue kui ka vana märgistusega pakendites tooteid, kuid uuest aastast on tähemärgita pakendid keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles