USA-s paljastati riigi suurim krediitkaardipettus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse kohaselt tellis Sergei varastatud krediitkaardiandmeid ja tellis nendega veebipoodidest kaupu ja teenuseid.
Süüdistuse kohaselt tellis Sergei varastatud krediitkaardiandmeid ja tellis nendega veebipoodidest kaupu ja teenuseid. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide New Jersey kohus esitas eile kolme mehe vastu süüdistuse riigi seni suurimas krediitkaardiandmete vargusloos.


Juristide väitel said kräkkerid oma valdusesse enam kui 130 miljoni inimese isikuandmeid, vahendas

Reuters

.

Mehi süüdistatakse krediitkaardi- ja isikuandmete varguses suurte USA firmade andmebaasidest. Oktoobris 2006 alanud afäär puudutas krediitkaardiprotsessorit Heartland Payment Systemsi ja kauplustekette 7-Eleven Inc ja Hannaford Brothers.

Ettevõtmise initsiaatoriks on 28-aastane Miamist pärit Albert Gonzalez, keda süüdistatakse internetipettustes ja vandenõus.

Süüdimõistmisel ootab kolmikut kuni 35-aastane vanglakaristus ja kopsakas hüvitisenõue.

Ülejäänud kaks meest, kes mõlemad on Vene päritolu ja kelle nimesid pole avalikustatud, aitasid grupi ninameest arvatavalt andmebaasidesse sissemurdmisel.

Eelmisel aastal teatas AP, et jõugus tegutses ka Sillamäelt pärit Aleksandr «Jonny Hell» Suvorov, keda süüdistatakse varastatud kerdiitkaartide andmete müümises. 

Kräkkerid müüsid kuritegelikul teel saadud isikuandmed edasi.

Grupi liider astub New Yorgis kohtu ette ka septembris, kuna siis esitatakse talle süüdistus sissemurdmises suure restoraniketi andmebaasi.

Gonzales istub eeluurimise tõttu kinni Brooklyni vanglas alates eelmisest aastast.

Eelmisel aastal esitati Miamist pärit mehele süüdistus osalemises 41 miljoni krediitkaardi andmete varguses. Muu hulgas raamatukauplusteketi Barnes & Noble'i andmebaasi tehtud sissemurdmise eest ootab teda eluaegne vangistus.

Viies riigis tegutsenud kümnest isikust koosnenud jõuk tekitasid süüdistaja sõnul kahju enam kui 400 miljoni dollari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles