Kümblustünni eksportijad jäid EASi rahata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed kümblustünnis.
Mehed kümblustünnis. Foto: Reporter.ee

Harjumaa Voose mehed otsustasid Eestis kõvasti populaarsust kogunud kümblustünni Euroopasse viia ja küsisid selleks raha Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS).

EAS aga leidis, et plaan on ebarealistlik, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Arvati, et see toode ei ole ikka selline, mis vääriks eksportimist ja meile vastati eitavalt,» rääkis kõikvõimalikke tünnikujulisi tooteid tootva ja müüva Haberek OÜ juhataja Gunnar Mõru. «Lõppsõna oli selline, et tõesta ära, hakka eksportima ja siis me anname. Aga ma ei tea, siis ma võib-olla enam ei tahagi.»

EASi turundus- ja kommunikatsiooniüksuse direktori Erki Peegli sõnul ei suutnud ettevõte näidata, et tal suur ekspordipotentsiaal olemas on.

«Plaanid peavad olema realistlikud. Kui sa ütled, et lähed messile ja tänu sellele külastusele su eksport kasvab kümme korda, siis see tundus praeguses Euroopa majandusolukorras, kus tegelikult kõik turud on pigem langevad, ebarealistlik,» lisas Peegel.

Haberek OÜ müüb praegu oma tooteid peamiselt Skandinaaviasse, mujale eksportimiseks puudub aga raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles