Riigihangete seaduse muudatusettepanek sai heakskiidu

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus.
Valitsus. Foto: Peeter Langovits

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks riigihangete seaduse muudatusettepaneku, mis võimaldab tühistada raamlepingu alusel rikkumisega sõlmitud hankelepinguid ning pikendas riigihangete vaidlustamise tähtaega seitsmelt tööpäevalt edaspidi kümnele kalendripäevale.

Seaduse muutmine on tingitud sellest, et õiguskaitsemeetmete direktiiv on riigihangete seadusesse üle võetud mõningate puudustega ja eelnõuga need vastuolud direktiiviga kõrvaldatakse, teatas rahandusministeerium.

Eelnõu lisab võimaluse raamlepingu alusel sõlmitud hankelepingu hilisemaks tühistamiseks, kui hankija on lepingu sõlmimise korda rikkunud.

Hankijal on samas võimalik seda tagajärge vältida, esitades kõigile raamlepingus osalevatele pakkujatele teatise hankelepingu sõlmimise otsuse kohta ning andes vabatahtlikult lepingu sõlmimisel ooteaja, mis võimaldab otsust vaidlustada.

Analoogne regulatsioon kehtestatakse ka dünaamilise hankesüsteemi kohta.

Samuti täpsustab eelnõu vaidlustamise tähtaega. Kehtiva seaduse järgi tuleb vaidlustus esitada seitsme tööpäevaga, mis võib pikeneda seoses nädalavahetustega. Õiguskaitsemeetmete direktiivi kohaselt peab vaidlustamise tähtaeg olema vähemalt 10 kalendripäeva.

 Kui riigikogu seaduse heaks kiidab, jõustub see 1. jaanuaril 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles