Tallinna uute korterite üürihind on 30 krooni ruutmeetrilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn annab Raadiku tänavale kerkivate majade korterid abivajajatele üürile.
Linn annab Raadiku tänavale kerkivate majade korterid abivajajatele üürile. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinn käivitab munitsipaalkorterite ehitamise teise etapi ja küsib selle raames linnalt korteri saava üürniku käest üüri 30 krooni ruutmeetri kohta.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar rääkis täna ajakirjanikele, et kinnisvaraekspertide hinnangul on korterite üüri turuhind pealinnas praegu 38-40 krooni.

Kuna munitsipaaleluruumide näol on tegemist sotsiaalse projektiga, on üürihind turuhinnast madalam, selgitas linnapea.

Korterite üürihinda on sõltuvalt turutingimuste muutusest võimalik kord aastas kuni 20 protsenti tõsta või langetada.

Tallinn hakkab uue elamuehitusprogrammi raames kortereid üürile andma alla 16-aastase lapsega peredele ja linnale vajalikele töötajatele. Viimasteks on Tallinna töötavad õpetajad, hoolekandeasutuste, kultuuriasutuste, tervishoiuasutuste töötajad, politseinikud ja päästetöötajad.

Avaldusi üürikorteri saamiseks linnalt saab esitada 24. augustist kuni 23. septembrini. Tulevaste üürnike nimekirja avalikustab linnavalitsus oktoobriks.

Kui praegu on Tallinnas munitsipaaleluruume 5000 ja need moodustavad umbes neli protsenti kõikidest linna elamispindadest, siis aastaks 2015 peaks linnale kuuluvate elamispindade osakaal kasvama seitsme protsendini.

Praegu on käimas munitsipaalkorterite ehitus Lasnamäel Raadiku elurajoonis. Uusi munitsipaaleluruumide ehitamise projekte plaanib linn alustada Valge ja Puju tänava ning Narva maantee piirkonnas Lasnamäel ja Seebi tänava piirkonnas Kristiines.

Mõne aasta eest olid Tallinnalt korterit taotlevad linlased huvitatud pigem suurematest korteritest. Praegu on trend muutunud ja populaarsemad on väiksemad korterid. Seepärast laseb linn osa Raadiku piirkonnas valmivatest kortermajadest ümber planeerida ja rajab rohkem väiksemaid kortereid.

Tallinna munitsipaaleluruumide elanikud on linnale võlgu umbes kuus miljonit krooni, pikemaajalisi võlgnevusi on nende hulgas kolmandik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles