EKP Weber: praegu on liiga vara rääkida kriisi lõppemisest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKP nõukogu liige, Saksa Liidupanga president Axel Weber.
EKP nõukogu liige, Saksa Liidupanga president Axel Weber. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Keskpanga nõukogu liige Axel Weber hoiatas, et finantskriisist alguse saanud majanduslangus ei pruugi olla lõppenud.


Weberi kommentaar sobib kokku Soome Panga presidendi Erkki Liikaneni omadega, kelle sõnul on finantsturud praegu paremas olukorras kui enne investeerimispanga Lehman Brotheri kokku kukkumist eelmise aasta septembris, vahendas

Reuters

.

«Ma hoiatan liiga varajaste otsuste eest, nagu oleks finantskriis läbi, kuigi majandus on madalaimast punktist üle saanud,» rääkis Weber ajalehele Süddeutsche Zeitung.

Eelmisel nädalal selgus, Saksa majandus näitas teises kvartalis esimese kvartaliga võrreldes üllatuslikult 0,3-protsendist kasvu. Sama suurt kosumist näitas ka Prantsusmaa majandus.

Weberi prognoosi järgi võib majandus näidata oodatust paremat seisu päästeplaanide ja ergutuspakettide tõttu järgmises kvartalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles