Grupp Rootsi investoreid püüab päästa Volvot

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo logo
Volvo logo Foto: AP / Scanpix

Grupp Rootsi investoreid hakkab päästma Fordile kuuluvat Volvo sõiduautode tootmisüksust, kirjutab ajaleht Dagens Industri.


Ärimehed kavatsevad esitada väljakutse Hiina autokontsernile Geely Automobile, mida on seni peetud Volvo kõige tõenäolisemaks uueks omanikuks.

USA autogigant Ford lubas tutvuda rootslaste esitatud pakkumisega.

Investoriteühenduse Jakob eesotsas on Volvo sõiduautode divisjoni endine tegevjuht Roger Holtback. Investorid ja ärimehed ühendasid oma jõud Volvo insenere esindava ametiühingu algatusel.

Grupp vajab Volvo ostmiseks vähemalt 15 miljardit Rootsi krooni. Autofirma turuväärtus on ligikaudu 20 miljardit krooni, oletuste järgi jääb Ford väikeaktsionäriks.

Praeguste plaanide järgi võivad Volvo töötajad ja partnerid osaleda osaluse hankimises. Volvo töölistele Rootsis ja Belgias pakutakse võimalust investeeringuks, mille suurus ulatub kahe kuupalgani.

Dagens Industri andmetel on Volvo endine emafirma AB Volvo valmis toetama Jakob-gruppi 2 miljardi Rootsi krooniga.

Võimaliku partnerina on meedias mainitud ka energiafirmat Vattenfall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles