Poliitikud ei võta tuld Neivelti euro edasilükkamise mõttest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta eest deklareeriti tulu ligi 5,3 miljardit eurot.
Eelmise aasta eest deklareeriti tulu ligi 5,3 miljardit eurot. Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Poliitikud ei jaga ettevõtja Indrek Neivelti arvamust, et Eesti võiks praegu loobuda eurole üleminekust.


Endiste rahandusministrite hinnangul toetab eurole üleminekupüüdlus konservatiivset rahanduspoliitikat ning annab positiivse signaali välisinvestoritele, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Indrek Neivelti arvates on olukorras, kus majandus kukub 15-16 protsenti, euro poole jooksmine riskantne ettevõtmine.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees, reformierakondlane Taavi Rõivas ütles, et Neiveltit võib kiita selle eest, et ta on algatanud ühiskonnas olulise diskussiooni.

«Eks me peame vaatama ja jälgima reaalsusi, et kui tuleb mingeid sündmusi - näiteks meie partnerite majanduses -, siis tuleb Eesti püüdlusi ümber hinnata,» ütles Rõivas.

Endised rahandusministrid Aivar Sõerd ja Taavi Veskimägi (Isamaa ja Res Publica Liit) on seisukohal, et europüüdlusest Eesti loobuda ei tohi, sest see annab konkreetse raami eelarvepoliitikale ja lisab usaldusväärsust riigile.

Ka sotsiaaldemokraadist endine rahandusminister Ivari Padar tõdes, et kavast 2011. aastal eurole üle minna loobuda ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles