Inimesed külastavad masu ajal vähem ilusalonge

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salongi Mariness juhataja Mailis Lani.
Salongi Mariness juhataja Mailis Lani. Foto: Peeter Langovits

Ilusalongide omanikud kurdavad, et neil on sel suvel raskem ots-otsaga kokku tulla, sest kliendid külastavad juuksureid ja küünetehnikuid senisest harvem.


Tallinnas Park hotellli all asuva ilusalongi Mariness juhataja Mailis Lani ütles, et näiteks juukseid lasevad nüüd paljud väljaõppinud juuksuri asemel poest ostetud värviga sõbrannal värvida. «Juukseid ise lõigata ei saa ja need, kes meil käinud, käivad ikka edasi, ehk ainult pisut harvemini,» rääkis ta. Juuksepikendusi, mida vahepeal palju pandi, pannakse nüüd aga märksa harvemini ja paljud võtavad oma kustsküüned maha.

Tööd on kõige selle tõttu mõnevõrra vähem «Kui varasemad suved olen istunud salongis iga päev hommikust õhtuni, siis tänavu sain viis päeva ema juures maal olla,» lausus Lani. Ta lisas, et hoiab nii teenuste hinnataset kui töötajate palku hambad ristis ning vaatab, mis eesootavad sügis ja talv toovad.

Suveapealinna Pärnu populaarse ilusalongi Dielly töötav omanik Laili Randmaa kurtis, et sageli tuleb tema töötajail parandada isevärvimise tulemusel hukas soenguid. «Odav ei pruugi alati kõige odavam olla,» lausus ta jal lisas: «Poevärvid on sageli väga tugevad ja ka toon ei pruugi tulla selline, magu etiketil näha. Juuksurid kombineerivad tavaliselt einevaid värve ja tulemus on hulga parem.»

Randmaa sõnul on kõige tublimad kliendid mehed, kes külastavad salongi masule vaatama endise järjekindlusega. Tõsi, ka nende juukselõikus on naiste omast odavam.

Dielly pole oma hindu muutnud, ehkki elekter ja vesi pidevalt kallinevad. Püsiklientidele tehakse veel soodustusigi. Selle tulemusel on ettevõtjaist teenindajate endi sissetulek vähenenud 20-25 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles