USAs võetakse laenude katteks rekordarv eluasemeid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga poolt tagasi võetud maja USAs.
Panga poolt tagasi võetud maja USAs. Foto: Reuters

Vaatamata riiklikele abimeetmetele saatsid pangad juulikuus USAs kodu laenude katteks äravõtmise teate rohkem kui 360 000 majapidamisele, mis on 7 protsenti rohkem kui juunis ja 32 protsenti enam kui mullu samal ajal.


Riiklikud programmid, mis inimestele kodude säilitamiseks käivitati, on USA eluasemeturgu ja majandust pigem pingestanud, kirjutab

Reuters

.

Teatiste hulk lepinguliste kohustuste täitmatajätmisest, oksjoni korraldamisest ja pangapoolsest taasomandamisest on kasvanud käsikäes tööpuuduse suurenemisega.

Juulikuine läbikukkunud laenude teatiste summa 360 000 kujutab endast rekordit arvestuses, mida RealityTrac peab alates 2005. aasta jaanuarist. Viimase viie kuuga on aga rekordit uuendatud juba kolm korda.

Reaalselt on kodud käesoleva aasta esimese seitsme kuuga ära võetud rohkem kui poolelt miljonilt majapidamiselt.

Ilma tööta on hetkel 9,4 protsenti USA elanikest ja president Barack Obama sõnul arvestab ta selle näitaja tõusmisega 10 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles