Hiidtrilobiit ei lase maja soojustada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Olen nõus selle seina sponsoritele andma, kui näiteks Viru Keemia Grupp või Eesti Energia Kaevandused aitavad meil maja soojustada,» ütles ühistu esinaine Ninel Kossinova.
«Olen nõus selle seina sponsoritele andma, kui näiteks Viru Keemia Grupp või Eesti Energia Kaevandused aitavad meil maja soojustada,» ütles ühistu esinaine Ninel Kossinova. Foto: Matti Kämärä/ Põhjarannik

Omal ajal Kohtla-Järve põhjapiiril asuva maja külgfassaadile maalitud trilobiidi kujutis takistab korteriühistul maja soojustamast.

Kui Kohtla-Järve Kalevi 36 asuva maja korteriühistu esimees Ninel Kossinova pöördus mullu kevadel Kohtla-Järve linnavalitsuse poole avaldusega, et nad tahavad maja soojustada, teatasid linna arhitekt-planeerija Tatjana Solomanjuk ja linnapea Jevgeni Solovjov, et joonistus maja seinal peab ka uuel külgseinal seisma, kirjutab Põhjarannik.

«Selle pildi uuele seinale maalimine moodustab umbes 30 protsenti kogu tööde hinnast. Kuna me ei saanud linnalt lubadust, et nemad selle trilobiidi kinni maksavad, jäidki meie plaanid soiku,» rääkis ühistu esimees.

Omaaegne põlevkivilinna peakunstnik Aleksandr Igonin mäletab hästi 1976. aastal valminud maja seinale maalitud kaevurilinna sümboolikat, kuna kujundas selle ise. Pilt on maalitud tavaliste fassaadivärvidega ja Igonini sõnul poleks ta uskunud, et kujutis nii kaua püsib.


1980ndatest tervitab Kohtla-Järvele põhjakaarest sissesõitjat vasakut kätt asuva viiekorruselise maja külgseinale kogu maja kõrguses maalitud hiidpannoo, mis kujutab sotsialistliku popi stiilis trilobiidist sündivat üldist kasu ja õitsengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles