Aaviksoo: mind on valesti mõistetud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et ajakirjandus on teda ministritele saadetud kirja puhul valesti mõistnud ja plaani sotsiaalkulutuste kärpimise arvel kaitsekulutusi kasvatada pole tal kunagi olnud.


Aaviksoo kinnitas, et tema juhitav kaitseministeerium on valmis oma kulutusi piirama vastavalt majanduslanguse suurusele. «Oleme tänavu seda teinud juba 15 protsendi ulatuses ja kui vaja, teeme seda ka 2010. aastal,» kinnitas ta. Samas tunnistas ta, et on seda meelt, et sotsiaalkulutused vajavad üle vaatamist.

Aaviksoo arvutuste kohaselt oleks alternatiiviks tulumaksu tõstmine 34 protsendini, mis ei oleks aga jätkusuutlik samm.

«Aastatel 2005-2007 Eesti riik toimis, oli majanduskasv ja avalik sektor suutis oma ülesandeid täita olukorras, kus enamuse ministeeriumide kulutused olid suhtena rahvuslikku rikkusesse ja riigieelarvesse väiksemad kui need on täna,» rääkis Aaviksoo. Ta lisas, et meil tuleb nüüd toonaste aastate kogemusele tuginedes asuda ka 2010. aasta riigieelarvet koostama.

«Olen sügavalt veendunud, et sellel valitsusel ei ole ühtegi õigustust mitte koostada järgmise aasta eelarvet vastavuses Maastrichti kriteeriumidega, kusjuures seda ei tule teha mitte ainult euro nimel, vaid ka selleks, et laduda järgnevateks aastateks kindel vundament edasiliikumiseks,» lausus kaitseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles