Majade hinnad hakkasid Ühendkuningriigis tõusma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügisolev maja Inglismaal.
Müügisolev maja Inglismaal. Foto: BBC

Müügisolevate kodude vähesus kergitas juulis kinnisvarahindu Ühendkuningriigis, tähistades esimest pööret positiivsema meeleolu suunas pärast kaheaastast madalseisu.


Uuringufirma Royal Institution of Chartered Surveyors'i (Rics) analüüs näitas, et hinnalangustest teatanud vaatlejate arv oli juulikuus vaid 8 protsenti suurem hinnatõusu täheldanute hulgast - mis on üle kahe aasta parim näitaja, kirjutab

BBC

.

Kiiret kinnisvarabuumi analüütikud siiski ennustada ei julge, samas näitab Rics'i viimane uuring, et täiendavad 8 protsenti vaatlejaid ootab kolme järgmise kuu jooksul pigem hinnatõusu kui -langust.

Lisaks ennustab 29 protsenti vaatlejatest, et müügitehingute arv hakkab kasvama.

Rics'i hinnangul tuleneb optimism turul osaliselt potentsiaalsete ostjate elavnenud huvist viimase üheksa kuu jooksul, tõdedes samas, et juulikuus tõusutempo pisut pidurdus.

Rõõmustav sõnum hindade tõusust võib aga vähemalt mõnes piirkonnas tuua müüki rohkem maju, mis tõenäoliselt hinnatõusu kammiseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles