Riigi teenuskeskuse projekt neelab viis miljonit krooni

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak tahab kasutada euroraha teenuskeskuse loomiseks.
Tea Varrak tahab kasutada euroraha teenuskeskuse loomiseks. Foto: Peeter Sirge

Rahandusministeerium tahab kulutada viis miljonit krooni, et valmistada ette riigiasutuste raamatupidamise, personaliarvestuse ja muude tugiteenuste liitmine üheks asutuseks ehk siis teenuskeskuse loomine.


Rahandusministeeriumis on juba valminud eelanalüüs, mille järgi erinevate riigiasutuste tugiteenuste liitmine aitaks kokku hoida aega ja palgakulu. Nimetatud viie miljoni krooni eest on kavas liitmise riske täpsemalt analüüsida, koolitada riigiasutuste juhte uues olukorras tegutsema ja koostada kahe-kolme aastane tegevusplaan abiteenuste liitmiseks.

Muuhulgas tuleb rahandusministeeriumi kantsleril Tea Varrakul pakkuda valitsusele ettepanekud, millised riigiasutuste tugiteenused oleks otstarbekas edaspidi osta erafirmadelt.

Tulevast tugiteenuste koondamist ja üleandmist erasektorile hõlbustab see, et tulevikus pole tugiteenustega tegelevad inimesed riigiameteis enam ametnike privileegidega. Uue avaliku teenistuse seaduse järgi peaks nendega sõlmima tavalise töölepingu ja töötajad kaotavad eesõigused.

Suurema osa sellest rahast loodab ministeerium hankida euroliidu tõukefondidest. Ettevõtmise rahastamisega on üsna kiire, sest ministeeriumil tuleb valitsusele detailne ettepanek esitada juba septembris teises pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles