Edelaraudtee on täitnud osa ettekirjutusest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirongide liiklus Tallinn-Tartu liinil oli õnnetuse tõttu häiritud.
Edelaraudtee reisirongide liiklus Tallinn-Tartu liinil oli õnnetuse tõttu häiritud. Foto: Liis Treimann

Pärast juuli lõpus saadud järjekordset Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) ettekirjutust on Edelaraudtee täitnud pooled esitatud tingimustest, täiustades hoiatuste registreerimise ja väljastamise korda, rongidispetšerite tööd ning tõhustades kontrolli raudteed kasutavate ettevõtete tegevuse üle.


«Kindlasti täidame esitatud tähtajaks ka ettekirjutuse ülejäänud punktid,» ütles Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi juht Rein Kaarjas. «Tänaseks oleme jõudnud üle vaadata rongidispetšeri valvekorra vastuvõtmise ja üleandmise protseduuri ning graafikuväliste rongide käikumääramise korra.»

TJA raudteeohutuse osakonna juhataja Margus Meius loodab samuti, et Edelaraudtee tähtaegselt ehk hiljemalt 30. septembriks ülejäänud nõuded täidetud saab.

«Sisuliselt on veel vaja toimima saada ohutusjuhtimise süsteem, korraldada töötajatele vajalikud infopäevad ja jälgida, et nad saaksid kätte kõik vajalikud eeskirjad,» ütles ta.

Lisaks sellele peab Edelaraudtee korrastama oma muutunud infrastruktuuri majandamist ja korrastama tehnilist poolt puudutavaid dokumente.

TJA on algatanud väärteomenetluse selgitamaks, kas juuli alguses kahe raudteetöölise surmaga lõppenud õnnetuse kontekstis olid vajalikud ohutusnõuded täidetud. «Augusti lõpuks peaks selles küsimuses selgust saama, aga me ei kiirusta ja tahame oma tööd teha põhjalikult,» oskas Margus Meius täna täiendavalt öelda.

Rein Kaarjas väidab, et TJA ettekirjutused on pigem vormilist laadi ning esiletoodud kitsaskohad ei ole otseselt traagilise õnnetusega seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles