Pomerants plaanib piiranguid trahvivõlglastele

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants.
Siseminister Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits

Siseminister Marko Pomerants tegi majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile ettepaneku muuta liiklusseadust nii, et riigile trahvisumma võlgu olevad isikud ei saaks sooritada toiminguid maanteeametis, sealhulgas autoregistrikeskuses.


Oma kirjas Partsile viitab Pomerants sellele, et Eestis jäetakse maksmata hinnanguliselt neljandik trahvidest ja selle olukorra kontrolli alla saamiseks tuleks kaaluda võimalust mitte lubada võlgnejatel saada juhiluba, teha toiminguid sõidukitega jne.

«Väga suur hulk isikuid, kellele on karistusena määratud trahv, jätab selle tasumata õigeaegselt või ei tasu seda üldse,» kirjutas Marko Pomerants majandusministrile. «See aga omakorda mõjutab õiguskorra kaitsmise huvide realiseerumist, eelkõige inimeste usku normikehtivusse ja usaldust õiguskorra vastu.»

«2008. aasta lõpu seisuga on inimestel maksmata üle 360 miljoni krooni trahviraha,» lisas Pomerants. «Minu ettepanek oleks üheks võimaluseks see raha kätte saada. Muidu on nii, et auto ostuks raha on, aga trahvi maksmiseks mitte.»

Pomerantsi sõnul nad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile mingit pügalat ette ei kirjuta, vaid teevad omapoolse ettepaneku ja pakuvad ka ise abi selle väljatöötamisel. «On ju ka nii, et tulumaksu tagastamisel võetakse tasumata maamaks maha,» lisas ta.

Parts kinnitas, et ideed arutatakse sügisel valitsuse liikluskomisjonis. «Seni, kuni ma isiklikult seda kirja näinud ei ole, pole mul midagi tuumakat teema kohta lisada,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles