Nordea: II sambaga jätkamise avalduse saab teha ka internetipangas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank.
Nordea pank. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Alates tänasest saavad Nordea panga kliendid esitada avaldusi maksete jätkamiseks II pensionisambasse lisaks pangakontoritele ka internetipangas.


«Kindlasti tasuks kõikidel teise sambaga liitunutel esitada avaldus maksete jätkamiseks, et alates 2010. aastast laekuks raha igakuiselt nende teise pensionisambasse ning et neil oleks õigus saada riigipoolseid suuremaid sissemakseid tulevikus,» ütles Nordea Pensions Estonia AS juhatuse esimees Angelika Tagel.

Nordea on teinud avalduse esitamise oma klientidele võimalikult mugavaks - lisaks pangakontoritele saab seda teha nüüd ka internetipangas.

Alates tänavu juunist kuni aasta lõpuni on peatatud kõik maksed II pensionisambasse. Inimestele jättis riik võimaluse taastada oma kaheprotsendiline kuumakse alates 2010. aasta algusest. Selleks tuleb aga ajavahemikul 1. august kuni 30. november esitada pangale vastav avaldus. Avalduse esitamisel suurendab riik omapoolseid makseid aastatel 2014 - 2017, kompenseerides sellega maksete ajutise peatamise.

Nordea juhib pensionifondide varasid aktiivselt rahvusvahelisel tasandil, kaasates panga kogenud ja ligi 300-liikmelist investeerimismeeskonda.

Nordea Pensions Estonia alustas Eestis II ja III samba pensionifondide pakkumist eelmise aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles