Kadunuks jäänud Arctic Sea vedas Stora Ensole kuuluvat lasti

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso logoga lipp
Stora Enso logoga lipp Foto: SCANPIX

Läänemerel kaks nädalat tagasi väidetava kaaperdamise üle elanud kaubalaeva Arctic Sea lastiks on 1,3 miljoni euro ehk 20 miljoni krooni väärtuses metsanduskontsernile Stora Enso kuuluvat saematerjali.


Laevaga seotud müsteerium muutub üha omapärasemaks, kuna alus pole siiani läbinud Gibraltari väina ega jõudnud sihtkohta Alžeerias, kirjutab Helsingin Sanomat Online.

Stora Ensol puudub igasugune teave laeva ja selle lasti saatuse kohta, kinnitas kontserni puidueksporti Alžeeriasse korraldav Kari Naumanen.

«Eks saematerjali ootavale firmale Alžeerias pakub samuti huvi, et kaupa pole saabunud.»

Arctic Sea meeskonna väitel tungisid piraadid laeva pardale ööl vastu 24. juulit Gotlandi ja Ölandi vahel.

Radarite vaateväljas oli Soomest Alžeeriasse sõitnud laev viimati 29. juulil La Manche'i väinas.

Stora Enso on korduvalt küsinud laeva ja puidulasti saatuse kohta teavet kaubaveo eest vastutava firma Solchart Managementi tegevjuhilt Victor Matvejevilt.

«Varem on see ettevõte tööga alati hakkama saanud. Nüüd pole aga mitte mingit informatsiooni. Igasuguseid oletusi võib muidugi lendu lasta,» rääkis Naumanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles