Kaubamaja: hinnalangus ei jätku samas tempos

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduspindu saab üürida odavamalt.
Kaubanduspindu saab üürida odavamalt. Foto: Toomas Huik

Statistikaameti teatel on hinnad Eestis kahanenud juba kolmandat kuud järjest ja näiteks tööstuskaupade osas ulatus hinnalangus juulis 4,5 protsendini. Tallinna Kaubamaja müügi- ja turundusdirektori Enn Pareli arvates on selline kaupade odavnemine pidurdumas.

Oma arvamust põhjendas Parel sellega, et statistikat mõjutasid kindlasti suvised allahindlused, mis olid sel aastal laiemad ja sügavamad kui eelmisel aastal.

«Hinnakampaaniaid tuleb ilmselt ka sel sügisel üsna palju, kuid kaupmehed on nüüdseks suutnud uue kauba sisseostul arvesse võtta oluliselt vähenenud müügimahte ning laojäägid ei ole enam nii suured, et neid nii tõsiselt alla hindama peaks,» rääkis ta.

Suvised suured allahindlused olid Pareli sõnul tingitud sellest, et kaupade sisseostmisel ei osatud arvestada praeguse languse tasemega ja müügiprognoosid olid liiga optimistlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles