Töötud saavad kiiremaks koolituseks koolituskaardi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas käskkirja, mille alusel on kavas töötute paremaks ja kiiremaks koolitamiseks kasutada isikustatud koolituskaarti.


Ministri sõnul annab isikustatud koolituskaart töötutele ja koondamisteate saanud töötajatele suurema valikuvõimaluse sobiva koolituse ja koolitaja leidmisel.

«Peamiselt riigihangetel põhinev koolitussüsteem küll töötab, aga suurenenud töötute arvu ja erilisemate koolituste nõudluse juures on vaja kiiremaid ning igaühe vajadustest lähtuvaid lahendusi. Kuni 15 000-kroonine koolituskaart annab selleks võimaluse,» ütles Pevkur. «Loodan, et uus süsteem motiveerib töötuks jäänud inimest koolitustel osalema, tagab koolituse tulemuslikkuse ning suurendab inimeste konkurentsivõimet tööturul.»

Septembris algava pilootprojekti ajal pakutakse isikustatud koolituskaardi alusel sihtrühmadele täiendkoolitusi, mis tõstavad nende kvalifikatsiooni varem omandatud erialal ning suurendavad töölesaamise võimalusi. Näiteks pakutakse varasema ametiga seotud tarkvarakoolitusi, sõidukijuhi täiendkoolitusi, teeninduse ja tööstuse spetsialistide täienduskoolitusi, laevameeskonna töötajate täienduskoolitusi jms. Samuti toimuvad muude valdkondade tipp- ja keskastme spetsialistide spetsiifilised täienduskoolitused. Täienduskoolitusvaldkondade loetelu täiendatakse või täpsustatakse piloteerimise käigus. Koolituskaardi alusel ei pakuta juhtimisalaseid, üldiseid sotsiaalseid oskusi või isikuomadusi arendavaid koolitusi.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul korraldatakse koolitusteenuse pakkujate leidmiseks ka konkurss, et koolituskaardi saanud inimesed saaksid kontrollitud ning kvaliteetset koolitust ja see toimuks nii kiiresti kui võimalik.

«Koolituskaardi eesmärk on, et inimeste üleminek ühelt töökohalt teisele oleks tööturu praeguses keerulises olukorras võimalikult sujuv,» lisas Paavel.

Koolituskaartide pilootprojekt toimub programmi «Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine 2007-2009» raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles