Hinnad langesid juulis 0,7 protsenti

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allahindlused Viru keskuses.
Allahindlused Viru keskuses. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tarbijahinnaindeks langes juulis eelmise aasta sama kuuga võrreldes 0,7 protsenti. Kaubad odavnesid 2,7 protsenti, aga teenused kallinesid 2,9 protsenti.


Võrreldes eelmise aasta sama kuuga alanesid hinnad kolmandat kuud järjest. Võrreldes juuniga aga tõusid hinnad juulis 0,9 protsenti, teatas statistikaamet.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta juuliga võrreldes tõusnud 3,8 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad langenud 2,1 protsenti.

Indeksit mõjutasid eelmise aasta juuliga võrreldes enim 19,8 protsenti odavnenud mootorikütus, 5,1 protsenti odavnenud toit ning kokku 13 protsenti kallinenud alkohoolsed joogid ja tubakatooted. Toidu hinnalanguse mõjust üle poole andsid 14,4 protsenti odavnenud piim ja piimatooted.

Juuli tarbijahinnaindeksit mõjutas ka käibemaksumäära tõstmine 18 protsendilt 20 protsendile, millega kaasnes laialdane hindade korrigeerimine enamikus kaubagruppides.

Käibemaksumuutusi arvestamata mõjutasid tarbijahinnaindeksit eelmise kuuga võrreldes enim rõivaste ja jalatsite soodusmüügid ning soojusenergia hinnatõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles