Linde: riigi raamatupidamise erakätesse andmine pole õige

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Linde.
Väino Linde. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde riigi raamatupidamise erakätesse andmist õigeks ei pea, sest äriühingu eesmärk on ikkagi kasumi saamine, mitte heategevus.


«Mõttena võib seda mõtelda ja kaaluda, aga arvan, et valitsus seda väga ei toetaks sellel põhjusel, et äriühingu eesmärk on kasumi saamine mitte heategevus või riigi aitamine rasketel aegadel ja sellest tulenevalt arvan, et süsteemi ülevalhoidmine võib minna isegi kallimaks kui praegu,» ütles Linde Postimees.ee'le.

«Ei usu, et see ettevõtjate poolt filantroopsetel kaalutlustel oleks. Kardan, et pigem võib olla üks eesmärk raskel ajal riigi kaudu tööd saada. Mis ei tähenda, et riik ei võiks põhimõtteliselt mõne funktsiooni käest ära anda,» sõnas Linde.

«Ega raamatupidamine riigi põhifunktsioon ei ole, aga riigi tsentraalse raamatupidamise erakätesse andmist ma päris õigeks ja loogiliseks ei pea,» lisas Linde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles