Vitsur: erafirma hakkab riigilt rendiraha küsima

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur ütles ärimehe Jaan Pillesaare Postimehes esitletud ettepanekut kommenteerides, et erafirma võib hakata riigilt rendiraha küsima ja kokkuvõttes võib teenus niiviisi kallimaks minna.


Vitsur ütles, et kardab kõige rohkem seda, et erafirma tuleb rendivõtjaks vahele ja teenus seeläbi mitte ei odavne, vaid muutub kallimaks. Oht, et riik sõlmib jälle maksumaksjale kahjuliku lepingu, on tema hinnangul väga suur, sest enamasti pole sel juhul konkurentsi.

«Või juhtub nii, nagu juhtus praamiliiklusega, kus teenuse osutamine kümneks aastaks Saaremaa Laevakompaniile läks,» lisas ta.

Vitsur ütles, et ei tea ühtki näidet, kus asi erakätesse minnes efektiivsemalt toimima oleks hakanud. Küll aga oskas ta tuua näiteid, kus riigi ja tarbija vahele erafirma tulekul teenus kallinenud on: koolide haldamine Tallinnas, vee- ja soojamajandus, prügivedu, Edelaraudtee jpm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles