Majapõlengu läbi elanud pere käib Eesti Energiaga kohut

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Lehiste koos põlengust pääsenud pisitütre Carolaga.
Raido Lehiste koos põlengust pääsenud pisitütre Carolaga. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Mulgimaalane Raido Lehiste on kindel, et tema kodumajas lahvatanud tulekahjus on süüdi trafos valeühendusega ülepinge tekitanud elektrikud ning ta nõuab Eesti Energialt valuraha.

Pärast põlengut lootusetus olukorras olnud majas käib kapitaalremont, kuid kindlustusrahast tööde lõpetamiseks ei piisa, kirjutas Õhtuleht.

«Raha on läbi,» rääkis Lehiste. «Omavahelistes vestlustes möönavad isegi vastaspoole inimesed, et tegu võis olla nende veaga, aga lihtsalt inimesel on väga raske monopoli vastu seista.»

Lehiste sõnul pole kahtlustki, et tulekahju põhjustasid Eesti Energia mehed, kes juba hommikust peale põlengupäeval trafo juures askeldasid ning terve päeva olid liinil voolukõikumised ja naabritel lõi vahetult enne tulekahju sädemepilve juhtmetest välja.

Märtsis Viljandi lähedal Mustiveres toimunud kahekorruselise puitelamu põlengus toodi möödujate ja tuletõrjujate abiga majast välja viiekuune Carola ja sama maja teise korruse korterist veel kolm väikest last.

Kaks aastat tagasi vahetatud voolumõõtjast ja elektrijuhtmetest alguse saanud tuli levis nõnda kiiresti, et abi polnud ka suitsuandurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles