Wris: ettevõtted saavad ärireiside kulusid vähendada

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolikalt kavandades saab reisikulusid vähendada.
Hoolikalt kavandades saab reisikulusid vähendada. Foto: Sille Annuk

Reisibüroo Wrisi analüüsi kohaselt on ettevõtete harjumused ärireiside planeerimisel majanduslanguse tingimustes muutunud, aruka planeerimisega on võimalik kulusid kokku hoida 15-20 protsendi ulatuses.


Wris reisibüroo juhatuse liikme Aili Kägu sõnul on majanduslangus toonud mitmeid muudatusi ärireisijate käitumisse. Reisiplaanid kaalutakse hoolega läbi ning ettevõtted pööravad varasemast enam tähelepanu ärireiside kulude kärpimise võimalustele.

«Mõnedki ettevõtted on hakanud äriklassile eelistama turistiklassi ning esineb vähem samasse sihtkohta mitmekesi reisimist - selle asemel valitakse üks inimene, kes asutust esindab. Samuti analüüsitakse põhjalikumalt läbi vajadus ärireisi sooritamiseks ning võimalusel viiakse mõned kohtumised läbi telefoni- või videokonverentsi teel,» rääkis ta.

Kägu lisas, et ettevõtted on hinna suhtes tundlikumad ning ei ole haruldased juhud, kui kaubaks läheb pakkumine, mis erineb kallimast vaid paarikümne krooni võrra. «Ettevõtetele, kellele tundub, et ärireisidele kulub liialt palju raha, oleme soovitanud konsulteerida asjatundjaga, mille tulemusel on sageli olnud võimalik kulusid kokku hoida kuni viiendiku võrra, ilma et ettevõtte tegevus sellest kannataks,» selgitas ta.

Wris annab ärireisijatele kulude kärpimiseks viis soovitust. Esiteks, kasutada piiratud tingimustega pileteid, kuna tihti on piletid, mida ei saa muuta või millega kaasnevad muud piirangud (reisi aeg, marsruut vms) tunduvalt odavamad. Teiseks, aegsasti broneerimine - isegi nädal aega varem broneerides on odavamaid kohti rohkem saada kui vaid 2-3 päeva enne reisi. Ning kui äri võimaldab veelgi paindlikumat etteplaneerimist, võiks lennupiletite broneerimisel ära kasutada kampaaniahindu.

Kolmandaks, tuntud firmade teenuste kasutamine võimaldab ka raskel ajal kokku hoida tänu boonussüsteemidele, mida nii lennu- kui reisifirmad oma klientidele pakuvad. Neljandaks, odavamas klassis reisimine võimaldab kopsakat kokkuhoidu, samas ei mängi klass paljude sihtkohtade puhul, eriti päevaste ja lähilendude puhul erilist rolli.

Viiendaks, odavamate broneerimiskanalite kasutamine, näiteks Wrisi püsikliendid saavad teha ise oma broneeringud reisibüroo kodulehel oleva e-poe kaudu, mis on kiire ja soodne, samas võimaldab arvega maksta. Samuti võimaldavad mõningast kokkuhoidu majanduslanguse mõjud ise - näiteks majutushinnad on võrreldes eelmise aastaga kukkunud kõikjal maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles