Majanduskuritegude arv on suurenenud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära lange pettuse ohvriks.
Ära lange pettuse ohvriks. Foto: SCANPIX

Kuigi kuritegevuse tase oli tänavu esimesel poolaastal võrreldes eelmise aastaga märkmisväärses languses, suurenes mitut liiki majanduskuritegude arv.

Nii on Tallinnas ja Harjumaal toime pandud 15 protsenti rohkem kelmusi kui mullu. Salakaubaveo juhtumite arv suurenes aga koguni 156 protsenti ja pankrotiavalduste pettuste arv 144 protsenti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui me räägime majandusalastest kuritegudest karistusseadustiku mõistes, siis tõepoolest täna on meil menetluses rohkem kui kunagi varem pankrotijuhtumeid,» rääkis Põhja politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse juht Rain Kuus. «Samuti pöörame me teravdatud tähelepanu kuritegevusele äriühingute vastu, kuritegevusele väärpaberiringluses - seda nõuab tänane aeg.»

Majanduslikult raskel ajal on sagenenud ka juhtumid, kus kelmid müüvad ettemaksu nõudes interneti teel inimestele olematut kaupa või pakuvad libatöökohti.

Kindlustusmaaklerite sõnul on sagenenud ka kindlustuspettuste arv, kuigi politsei statistika seda ei näita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles